DENÚNCIA I SOLIDARITAT DAVANT L'ATAC NEOLIBERAL A AMÈRICA LLATINA

Amèrica Llatina està patint un greu atac a la seva democràcia i a la seva sobirania. Un atac que pretén destruir els avenços socials que diversos governs progressistes estan tirant endavant.

El "cop d'Estat" al Brasil, amb la destitució de Dilma Rousseff és un exemple flagrant de com, de manera totalment antidemocràtica, s'ha apartat del govern a la Presidenta legítima i s'ha imposat un nou President, en contra del poble brasiler. Un nou President, a les ordres del capital i de l'imperialisme nord-americà, que només començar ja ha dictat una sèrie de normes antisocials per afavorir els interessos dels més poderosos.
 
I és que la desestabilització del govern brasiler es va posar en marxa des del mateix moment en què el líder dels conservadors va ser derrotat en les eleccions presidencials. Les classes dominants, acostumades a governar Brasil des de l'època colonial, no podien consentir un nou període de profundes transformacions socials i un procés d'integració regional, Mercosur, que amenaçava els mercats monopolistes.

Però no és només al Brasil. L'atac ja va començar amb el colp institucional a Fernando Lugo en 2012, i recentment les eleccions a Argentina també han significat un canvi de rumb en les polítiques socials en favor dels grans capitals.

I no podem deixar de mirar Veneçuela, amb un darrera l'altre intent de derrocar, per les bones o per les males, el govern de Maduro i revertir així també, totes les conquestes del poble veneçolà. Què passarà amb Evo Morales a Bolívia o amb Correa a Equador?

Hem d'estar a l'aguait. Hem de denunciar aquest atac a la democràcia, a la sobirania i a les conquestes socials. Hem de pressionar perquè els nostres governs no acceptin a Presidents imposats i ens hem de solidaritzar amb els pobles atacats i donar suport a les seves lluites.

Cal continuar lluitant, aquí i allà, contra el neoliberalisme i apostar per la democràcia popular i la justícia social.